Tiimiüritused ja seiklused värskes õhus

Kuidas suvepuhkuselt naasnud tiim uuesti käivitada

Suvi on aeg, mil paljud puhkavad, et lõõgastuda, reisida ning koguda uut energiat. Kuid pikalt suvepuhkuselt naastes on tihti raske kohe tööle keskenduda – tekib motivatsioonilangus ja kannatab ka tiimitöö.  Seepärast on oluline puhkuseperioodi lõpus tiim kokku kutsuda ja uuele hooajale ühiselt energiline start anda. Üks suurepärane viis selleks on korraldada tiimimatk. Siin on neli nõuannet, mida järgides, võid olla kindel, et sinu korraldatud tiimimatk on edukas. 

blogi-tiimimatka-korralamine-07_600x600q75 (2)

2-päevase jalgsimatka teise päeva hommikul on motivatsioon kõrge

blogi-tiimimatka-korralamine-05_600x600q75

Kanuumatk paneb partneri või tiimiga koos töötama

1. Planeeri Matk Hoolikalt

Eesmärk ja koht

Matka planeerimisel tuleks esmalt mõelda selle eesmärgile. Kas soovite tugevdada meeskonnatööd, parandada suhtlemist või lihtsalt lõõgastuda igapäeva stressist looduses? Kui teate, miks matkama lähete, on lihtsam valida nii asukohta kui matkaliiki. 

Logistika ja turvalisus

Valige matkakoht, mis on kõigile ligipääsetav. Planeeri transport, toidu- ja joogivarud ning esmaabivahendid. Lisaks pööra tähelepanu looduskaitselistele piirangutele ja selgita välja, millistel radadel ja kaitsealadel võib teile sobival kuupäeval liikuda. 

2. Kaasa Kõik Töötajad

Ühine otsustamine

Kaasake töötajaid matka planeerimisse, küsige neilt nende eelistuste kohta ja ideid ühisteks tegevusteks. Kaasamine suurendab osaliste motivatsiooni ja huvi ürituse vastu.

Osalejate kaasamine

Paku võimalusi kõigile töötajatele osaleda, sõltumata nende füüsilisest vormist. Valige rada, mis sobib erinevatele tasemetele ja pakkuge alternatiivseid tegevusi neile, kes ei soovi matkata.

blogi-tiimimatka-korralamine-01_600x600q75

Matka lõpus on emotsioonid laes 

blogi-tiimimatka-korralamine-04_600x600q75

Igasse matka kulub ära natuke eneseületust nt laskumine vaatetornist

3. Looge Positiivne ja Lõõgastav Õhkkond

Tiimimängud ja tegevused

Matka jooksul saab läbi viia erinevaid tiimimänge ja lahendada ülesandeid, mis aitavad parandada suhtlemist ja koostööd. Loodusesse sobivad hästi näiteks orienteerumine, ellujäämise töötuba või nutimäng. 

Lõõgastumine ja muljete vahetamine

Pärast matka pakkuge osalistele aega lõõgastumiseks. Tehke näiteks piknik looduses, mille kõrvale on hea omavahel muljeid vahetada või minge koos sauna. 

4. Jagage Kogemusi ja Tunnustust

Tagasiside ja ühiste mälestuste jagamine

Pärast matka koguge töötajatelt tagasisidet ja jagage ürituse fotosid ning lugusid ettevõtte sisekanalites. See loob ühtekuuluvustunnet ja annab võimaluse meenutada toredaid hetki. Kui ühiseid üritusi hiljem meenutatakse on suurem ka tõenäosus, et need muutuvad traditsiooniks. Traditsioonid on ju tähtis osa töökultuurist. 

Tunnustamine

Ärge unustage tunnustada töötajaid nende osalemise ja panuse eest. Väike tänuavaldus või tunnustamine aitab hoida motivatsiooni ja näitab, et hindate nende pühendumust.

blogi-tiimimatka-korralamine-03_600x600q75

Värskes õhus ja keset loodust Metsarestorani toitu nautimas

blogi-tiimimatka-korralamine-02_600x600q75

Räägitakse, et üks parimaid osasid matkast on matkatoit

Kokkuvõte

Ühine matk on hea viis, kuidas uuele hooajale värske start anda.  Hoolikalt planeeritud ja kõigi osalejatega arvestav matk loob positiivse elamuse, mille mõju on tunda ka töökeskkonda naastes. Kui peate silmas kõiki neid nõuandeid, on eduka tiimimatka korraldamine lihtsam, kui võiks arvata. Meie arvestame nende aspektidega kõigi matkade korraldamisel ja kui ka sina tahad anda tülika korraldamise töö meile ning ise tulla koos tiimikaaslastega matkale lihtsalt kohale ja päeva nautida, siis kirjuta meile!

Jaga seda postitust ka teistega.

Alusta ürituse planeerimist koos meiega.

Loe meie teisi postitusi.

Privaatsuseelistused
Seda veebisaiti sirvides võivad erinevad kolmanda osapoole poolt pakutavad teenused salvestada sinu veebilugejasse informatsiooni küpsistena. Siin saad oma privaatsuseelistuste abil piirata informatsiooni salvestamist. Mõningat laadi küpsiste blokeerimine võib mõjutada veebilehe kasutuselamust negatiivselt.
Loading content...