Tiimiüritused ja seiklused värskes õhus

Mõttemustrite murdmine 2.0 - Loovusaida enimmüüdud töötuba uues kuues

Mõttemustrite murdmine on Loovusaida üks enimmüüdud koolitusi ja nüüd on see veelgi parem, sest lisasime omalt poolt paketti ka matka. Loovusaida looja Indrek Maripuu ja Wanderlusti eestvedaja Reimo Mürgimäe avavad, miks peab mõttemustreid murdma ja mis kasu on selleks looduses käimisel. 

2-päevane meeskonnaüritus Mõttemustrite murdmine 2.0 on rohkem kui lihtsalt meeskonnaüritus – lisaks koos aja veetmisele ja tiimitunde kasvatamisele õpitakse siin loovmõtlemist ning suurendatakse nii terve ettevõtte innovatsioonivõimekust. 

Indrek Loovusaidast ütleb, et: “Hiljutine Harvard Business Reviews avaldatud uuring tõi välja, et ühine loomeprotsess, mida Mõttemustrite murdmine on, parandab meeskonnatööd. Uuringus selgus, et nö loovatel päevadel tundsid osalejad end sotsiaalselt lähedasematena. Nendel päevadel esines meeskonnas vähem ebaviisakat käitumist ning loovülesannete täitmine pani osalejad mõistma kolleegide olulisust ning nende rolle meeskonnatöös.”

Corporate Wellness Magazine toob looduse teemalises artiklis välja, et “Loodusega suhtlemine annab vaimule uut energiat ja see parandab keskendumisvõimet ning suurendab tootlikkust. Töötajad, kes leiavad aega õues viibimiseks, näevad pärast seda oma tööülesannet tihti uue nurga alt.”

Meeskonnatöö

mottemustrite-murdmine_09_600x600q75

Jalgsimatk tiimiga metsas

mottemustrite-murdmine_04_600x600q75

Millest 2-päevane üritus koosneb?

See meeskonnaüritus sisaldab loovlahenduse väljatöötamise metoodiliselt modereeritud sessioone ning matkajuhiga loodusretke inspiratsiooni hankimiseks. 

Täpne ürituse päevakava pannakse kokku arvestades kliendi soove ja vajadusi, kuid üldiselt tegeletakse esimesel päeval süvitsi loovtööga (probleemi defineerimine, lahenduste genereerimine, lahenduste valimine), matkatakse ja õhtul muljetatakse nii söögilaua ääres kui saunas. Teisel päeval täiendatakse parimaid ideid, luuakse tegevuskava ning presenteeritakse tulemusi. 

“Pöördudes veelkord uuringute juurde – looduses viibimine ning samal ajal tehnikavahenditega kokkupuute vältimine parandas inimestel probleemide lahendamise võimet tervelt 50 protsenti ning suurendas loomingulisust ja nutikust, “ ütleb Indrek.

Mida annab meeskonnale koos looduses käimine?

Oma tiimiga looduses matkamine on üks võimalus, kuidas teineteist veelgi paremini tundma õppida ja tugevdada meeskonnasiseseid suhteid. Juba matkaks ettevalmistumise faasis joonistuvad tihti välja aspektid, mis peegeldavad meeskonna omavahelist läbisaamist, üksteisega arvestamist ja probleemi lahendamise oskusi. 

Matkates leiavad tiimid ennast uuest keskkonnast, kus tavapärased tööalased teemad on heidetud kõrvale. On piisavalt aega, et üksteist paremini tundma õppida, vajadusel toeks olla ja matkajuhi juhendamisel märgata ning mõtestada looduses toimuvat. Meeltele puhkust andes tehakse ruumi uutele loovatele ideedele.

mottemustrite-murdmine_08_600x600q75

Loovusaida kärjemajad lummavas lumes

mottemustrite-murdmine_07_600x600q75

Inspireeriv koolitus

Miks peaks tulema tiimiga just Lõuna-Eestisse ja Loovusaita koolitusele?

Loovusait on spetsiaalselt loodud ajurünnakuteks – ehitiste paigutus maastikul, ruumide kujundus ja koolitusprogramm moodustavad terviku, mille aluseks on rohkem kui 800 ajurünnaku läbiviimise kogemus ning teadusuuringute tulemused. 

Ajurünnakustuudio kompleksi kuulub ka maailmas ainulaadne põlismetsa ja rabamaastikule paigutatud loovusrada. 

Mõttemustrite murdmisel osalejad majutame värskelt avatud kärjekujulistes minimajades, mis inspireerivad ööbijaid lugudega Eesti leiutajatest. Kas sa teadsid, et Eesti päritolu Alexander Liwentaal lendas juba enne kui vennad Wrightid?

Kogemus näitab, et vahel tekivad parimad ideed just õhtul koos vaba aega veetes ning kodust eemalolek aitab peletada eemale argimõtted, seepärast on ühine väljasõit loovtiimile virgutav. 

“Meie kliendid räägivad meile kolmest suurest asjast – metoodikast, mis aitab päriselt ideed lendama panna, fantastilisest looduskeskkonnast ning hubasusest koos privaatsusega. Oleme algusest peale olnud seda meelt, et siin veedetud aeg peab aitama meeskondadel rohkem saavutada ning nad peavad saama oma strateegilisi asju arutada privaatselt – meil ei ole kunagi samaaegselt kahte meeskonda,” ütleb Indrek, kui küsime, mis paneb kliendid linnast nii kaugele sõitma. 

Kellele see tiimiüritus sobib?

Hetkel on Mõttemustrite murdmine kohandatud turundus- ja müügimeeskondadele, kes otsivad uusi ideid ja lahendusi. Vastavalt vajadusele saame programmi arendada ka kõikide teiste tiimide jaoks. Igale üritusele eelneb tunnine intervjuu konkreetse meeskonna vajaduste kaardistamiseks nii koolituse kui matka osas. 

Mõttemustrite murdmise meetod sobib kõigile, kes on valmis raame purustama. “Olulisim on meeskonnaliikmete tahe ning valmidus tunda ennast mugavalt ka väljaspool mugavustsooni, “ ütleb Indrek. 

Ühiselt matkamine on sobilik paljudele tiimidele. Wanderlusti eestvedaja ja matkajuht Reimo Mürgimäe ütleb tiimimatkade kohta nii: “ Oluline on, et meeskond on teadlik oma liikmete võimetest, piirangutest ja ootustest ning on seda eelnevalt ka matkajuhiga arutanud. Eesmärk on planeerida kogu tiimi jaoks sobiv retk, mille raskusaste oleks jõukohane kõikidele osalejatele ning mis looks väärtust – annaks uusi teadmisi ja oskusi ning tugevdaks suhteid. “

mottemustrite-murdmine_06_600x600q75

Tiimiga koos räätsamatkale

mottemustrite_murdmine3

Meeskonnatöö toob tulemusi

Millised on Mõttemustrite murdmise tulemused?

Kuigi Indrek ütleb naljatades et: “Üleöö edu võtab aega 10 aastat!” toob ta siiski näiteks, et mõttemustrite murdmisest on sündinud uusi brände, arendatud innovaatilisi logistikalahendusi, leitud riigile kokkuhoiukohtasid, lahendatud motivatsiooni- ja kommunikatsiooniprobleeme ning loodud lugematul hulgal uusi teenuseid. 

Pärast Mõttemustrite murdmist töötavad paljud kliendid Loovusaidaga edasi, sest ideede genereerimisele järgneb veelgi keerulisem elluviimise etapp. Lisaks pakub Loovusait ka  “OKR arenguprogrammi”, mille tulemusena valmib selge ideede elluviimise plaan. 

Ka tiimiga koos matkamine saab nii mõnelegi meeskonnale pärast esimest korda harjumuseks. Reimo ütleb, et: “On tavapärane, et peale oma tiimiga esimest korda matkamas käimist võetakse seda ette üha uuesti ja uuesti. Põhjuseid on mitmeid, kuid enim toovad meeskonnad ise välja, et nad saavad vaheldust töörutiinile, avastavad uusi kauneid paiku üle Eesti, matkamine toetab tiimiliikmete füüsilist ja vaimset tervist ning üksteisega suheldakse kollektiivis veelgi avatumalt. “

Kui teie müügi- või turundusmeeskond vajab loomingulist turgutust, siis see kahepäevane tiimiüritus sobib just teile. Tulge mõttemustreid muutma ja meeskonnaga loodusesse kvaliteetaega veetma. Loe Mõttemustrite murdmise koolituse kohta täpsemat infot SIIT.

Jaga seda postitust ka teistega.

Alusta ürituse planeerimist koos meiega.

Loe meie teisi postitusi.

Privaatsuseelistused
Seda veebisaiti sirvides võivad erinevad kolmanda osapoole poolt pakutavad teenused salvestada sinu veebilugejasse informatsiooni küpsistena. Siin saad oma privaatsuseelistuste abil piirata informatsiooni salvestamist. Mõningat laadi küpsiste blokeerimine võib mõjutada veebilehe kasutuselamust negatiivselt.
Loading content...