Tiimiüritused ja seiklused värskes õhus

Matk “Soo jälgedes” – piilume filmimaailma telgitagustesse

2022. aasta alguses jõudis kinolinadele Oskar Lutsu samanimelise novelli ainetel vändatud film “Soo”, mis tõi suurele ekraanile ühed meie kõige erilisemad maastikud. Kas tead millises maalilises rabas on suurem osa filmis nähtavaid sookaadreid filmitud? Või milline filmis kasutatud ese jäigi võtete ajal rabas kadunuks? Wanderlust on kokku pannud matka. kus külastame filmi võttepaiku, naudime lummavaid rabavaateid torni tipust ja saame rabaga sinasõbraks räätsadel kõndides. Tere tulemast seiklusele, mis pakub unustamatut elamust ühtviisi nii rabasõpradele kui filmihuvilistele!

raatsamatk_15_600x600q75
raatsamatk_13_600x600q75

Matka lühikokkuvõte

Matk “Soo jälgedes” kestab 3 tundi kulgedes läbi “Soo” filmi sündmuste. Matkajuht viib teid Mukri rappa, kus filmivõtted aset leidsid, ning jutustab lõbusaid lugusid kaadritagustest juhtumistest. Matka esimeses pooles liigume üle raba mööda laudteed. Vaatetornis kosutame end teepausiga, et seejärel juba raba peale räätsadega seiklema minna. Siin saad teada kuidas rabad tekkinud on, kes seal elavad ja kuuled ka silmale nähtamatust, mida raba endas peidab. Tule koge kuidas raba sind enda lummusesse haarab.

Filmilugu ja taust

Oskar Lutsu teosed on mitme põlvkonna eestlaste jaoks sügaval südames. Me kõik teame tema raamatute põhjal loodud armastatud filme “Kevade,” “Suvi”, “Sügis” ja “Talve.” Ent Lutsu teos “Soo” on paljude jaoks tundmatu, kuigi just seda peetakse kirjaniku kõige filmilikumaks jutustuseks. Juba aastakümneid oli filmitegijatel mõte tuua see lugu kinolinale ja siin ta nüüd on.

Film jutustab loo noorest kunstnikust Toomas Haavast, kes naaseb sõjast kodumaale ja satub ootamatult keerulisse suhtepuntrasse. Ta satub võitlusse Sookolliga, et päästa salapärane Metskass ning paneb armastuse eest kaalule oma elu.

Filmi produtsendi Tanel Tatteri hinnangul on «Soo» eriline oma värvikate karakterite ja ajaloolise raamistiku tõttu ning lugu andis võimaluse tuua kinolinale Eesti maalilised soomaastikud. «Eelkõige on «Soo» aga üldinimlik armastuslugu, mis puudutab hinge.”

soo-film_02_600x600q75
soo-film_01_600x600q75

Filmivõtted

Ilus, ent samas ettearvamatu raba esitas väljakutse kogu võttemeeskonnale. Pehme ja niiske pinnas ei teinud keerukate stseenide filmimist lihtsaks, kuid just rabamaastik annab filmile selle tõeliselt maagilise atmosfääri. 

Filmivõtted toimusid mitmetes erinevates kohtades, kuid suurem osa sookaadritest filmiti just Mukri rabas. Lisaks näeb filmis metsa- ja talukaadreid, vesisemaid stseene, aga ka mõisa ja kõrtsi.

Näitlejad ja meeskond

“Soo” filmi peategelasi kehastavad šarmantne Franz Malmsten (kunstnik Toomas), noor täht Hanna-Ly Aavik (Metskass) ja Martin Kork (Sookoll). Filmis teeb kaasa suur hulk teisi tuntud Eesti näitlejaid.

Stsenarist Martin Algus ja režissöör Ergo Kuld on loonud filmi, mis võlub publikut oma emotsionaalse sügavusega ja pakub närvikõdi kuni lõpuni. Suurepärase filmimuusika autoriks on Mick Pedaja. Lisaks neile oli kaasatud pühendunud meeskond kes andis oma panuse filmi loomisel.

mottemustrite-murdmine_06_600x600q75
mottemustrite_murdmine3

Kogemus, mida ei unusta

Meie soovitus on, et kui võimalik, vaata “Soo” filmi juba enne matka. Läbi selle koged matkal rohkelt ahaa-momente. Kui sa aga ei jõua filmi vaadata, pole hullu, sest kogemuse põhjal võime öelda, et pärast matka soovid sa seda filmi nagunii (uuesti) vaadata. Tule koge matka kus loodusest saab film ja filmist loodus.

Jaga seda postitust ka teistega.

Alusta ürituse planeerimist koos meiega.

Loe meie teisi postitusi.

Privaatsuseelistused
Seda veebisaiti sirvides võivad erinevad kolmanda osapoole poolt pakutavad teenused salvestada sinu veebilugejasse informatsiooni küpsistena. Siin saad oma privaatsuseelistuste abil piirata informatsiooni salvestamist. Mõningat laadi küpsiste blokeerimine võib mõjutada veebilehe kasutuselamust negatiivselt.
Loading content...