Tiimiüritused ja seiklused värskes õhus

Eesti rabade TOP 3

Sügis on ukse ees ning koos sellega saabub kaunis värviküllane aeg, mis muudab looduse maaliliseks maastikuks, kus matkamine on veelgi mõnusam kui suvel. Üks parimaid kohti, kus sügisest loodust nautida on rabad. Ja parim viis raba nautida on ikka räätsadel.

 

Räätsad võimaldavad liikuda märgadel ja pehmetel aladel, mis tavaliselt on ligipääsmatud. See annab võimaluse kogeda looduse rahu ja vaikust ning avastada kohti, kuhu tavaliselt ei satu. Räätsamatk sobib ideaalselt nii loodusesõpradele kui ka neile, kes soovivad lihtsalt argipäevast välja astuda ning end värskes õhus laadida.

Sügis on aeg, mil rabade maastik muutub erakordselt võluvaks. Kanarbiku õitsemine toob rabasse roosakas-lillakaid laike. Punast lisab turbasamblale sel aastaajal ka jõhvikate valmimine. Neid saab matkal olles oma peoga korjata ja kohe põske pista.

Rabalaukad tormisel päeval

raatsamatk_12_600x600q75

1. Kõnnu Suursoo

1. Kõnnu Suursoos on midagi võluvat igal aastaajal, kuid just sügisel muutub see eriti värviliseks. Räätsamatkal Kõnnu Suursoos avaneb võimalus imetleda avarat maastikku. Matk viib sind üle ooside, läbi metsa ja muidugi rabalõikude, kus saad kogeda raba olemust tõeliselt lähedalt. Lisaks on Kõnnu Suursoos ka vaatetorn, kust näeb kõike seda ilu linnulennult. Selles rabas käimiseks ei pea minema räätsamatkale, sest läbi soo viib ka laudtee. Kuid eheda raba kogemiseks tasub matkajuhi jälgedes astuda tavapäraselt rajalt kõrvale. Heal lapsel on ikka mitu nime – kas teadsid, et Kõnnu Suursoo nimi on ka Suru soo? 

2.Mukri raba

2.Mukri raba on tuntud oma lopsaka taimestiku ja loodusliku ilu poolest. Sügisesed räätsamatkad läbi Mukri raba pakuvad osalejatele võimalust avastada laukaraba võlu ning imetleda rabale omast taimestikku. Mukri raba krooniks on kõrge vaatetorn, kust avaneb vaade laugasterikkale soole. Lisaks sellele on siin ka ujumiseks kõlbulikke rabajärvi. Kas teadsid, et Mukri rabas filmiti Oskar Lutsu “Soo” film?

soo-film_01_600x600q75

“Soo” filmiti Mukri rabas

3.Kakerdaja raba

3.Kakerdaja raba on tõeline pärl Kõrvemaal. Sügisel muutub see eriti maaliliseks ning räätsamatk Kakerdaja rabas võimaldab kogeda raba rahu ja vaikust laudteest eemal. Siin on suursugune rabajärv, mis on hea koht supluseks ja pakub võimalust järveäärseks piknikuks. Kakerdaja raba muudavad põnevaks ka kohalikud pärimuslood. Kas teadsid, et Kakerdaja raba on saanud oma nime ühe haruldase linnu järgi?

Sügis on aeg, mil loodus muutub värviliseks vaatemänguks ning räätsamatkade kaudu saate seda ilu kogeda lähedalt ja vahetult. Sügisesed värvid, sünkjad laukad ja maitsvad jõhvikad on vaid mõned põhjused, miks  räätsamatkale tulla. Kõnnu Suursoo, Mukri raba ja Kakerdaja raba ootavad teid avastama ja nautima looduse imelist maailma. Kutsuge ka oma meeskond kaasa ning looge koos meeldejäävaid elamusi!

Kui soovite oma meeskonnale pakkuda midagi tõeliselt erilist, siis sügisesed räätsamatkad Eestimaa kaunites rabades on just õige valik! Nautige looduse ilu ning üksteise seltskonda linnakärast eemal.

Jaga seda postitust ka teistega.

Alusta ürituse planeerimist koos meiega.

Loe meie teisi postitusi.

Privaatsuseelistused
Seda veebisaiti sirvides võivad erinevad kolmanda osapoole poolt pakutavad teenused salvestada sinu veebilugejasse informatsiooni küpsistena. Siin saad oma privaatsuseelistuste abil piirata informatsiooni salvestamist. Mõningat laadi küpsiste blokeerimine võib mõjutada veebilehe kasutuselamust negatiivselt.
Loading content...